Австрия Карнунтум - Римски фестивал Römerstadt Carnuntum

- 21/22/23 Юни 2019 -

      

        Асоциация Скития Минор, участва представяйки LEGIO XVIII LYBICAE

     Тази година ние получихме шанс да участваме в един от най-популярните реенактинг форуми посветен на Римска Античност. Това е фестивала при Археологическият комплекс Carnuntum в Австрия, който включва огромна територия, представяща отлично запазени римски недвижими паметници. Поради реставрираната инфраструктура и социализацията, това място е с много големи възможности за културни активности, като във близост може да се посети легионерският каструм и двете гладиаторски арени, вили и здания с различно предназначение и други забележителности, които са отлично експонирани. Римските минерални бани от класическия имперски период на Римското управление са отлично социализирани, предлагащи всички удобства за посетителите дошли да се потопят в тази вълшебна атмосфера от античността.
     Усилията направени от австрийците в посока експониране по най-добрият начин на историята им дават отлични резултати! Ние също имахме честа да станем част от празника в историческия комплекс който заслужава репутацията си като популярно и желано място за посещение.
     В този комплекс ежегодно участват и се представят хиляди рееконструктори от различни страни, реставрирайки исторически периоди от Римската история, влизайки в ролята на войни,цивилни и гладиатори.
     За това събитие ние участвахме под щандартите на нашият нов легион - LEGIO XVIII LYBICAE, понеже тази 2019 г. ние отбелязахме юбилей 2010 година от битката на Тевтобургската гора и това беше добра възможност да почетем този легион.

  

   CARNUNTUM FEST 2019