Natale di ROMA

- 20-22 април 2012 -

  Нашето второ участие и съпътстващата я екскурзия, може да се квалифицира като първото чисто наше клубно представяне и си спомняме общия начален ентусиазъм, който ни водеше към успешно мащабно национално представяне във Веният Град.
legio-iiii-scythica.com
В нашият параден строй имаше колеги от няколко български реконструкторски клуба както и колеги реенактори от Русия и Естония решили да се включат в това романтично пътешествие. С нас за първи път имаше над 5 прекрасни дами превъплъти ли се като римски матрони!

 


Получи се една красива и романтична екскурзия до Италия, благодарение на фериботното пътуване, което успях да организирам и уредя за всички нас по този южен маршрут. Спомняме си престоят в малкият пристанищен град Игуменица с всичките тези ароматно цъфтящи в този сезон лимони.
2012 за първи път посетихме Помпей и това посещение остави прекрасни впечатления във всички нас и ни вдъхнови да се надяваме за нова възможност да се върнем пак в Италия!

 


С любезното съдействие на нашите руски и естонски колеги ние успяхме да проведем няколко антични ритуали в сърцето на Рим! Като председател на Сдружението ни, мога смело да твърдя, че ние като реконструкторски клуб (и то от чужбина) за първи път направихме на Циркус Максимус церемониални ритуали! Единият от ритуалите беше Освещаване на Бойните ни знамена!


Другият ритуал беше Ауспиция или гадание за бъдещето посредством бял гълъб на нашето всеобщо начинание! За наша радост поличбите бяха много добри и гълъбът отлетя в посока на Капитолийският Хълм! Понтификът го разгада като много добър знак, който ни свързва с Веният Град РИМ.След това което направихме и организаторите на фестивала осъзнаха, че това е много интересно решене и че и те могат да заимстват от нас тази идея.
На връщане през Гърция, посетихме богатото могилно погребение на Филип втори в град Вергина до Солун.