"Roman Festival Apulum 2015"

- 1, 2, 3 май 2015 -

     В гр. Alba Iulia Romania се проведе "Roman Festival Apulum 2015" 1,2,3 май 2015. Този фестивал е традиционно събитие на което участваха част от групите които имат подготовка в Римския и свързан с него ре-енактикг групи от този исторически период в източна Европа.


     Във фестивала участваха над 200 реенактори! Повече от 5000 бяха гости и зрители на това престижно събитие.
     Това е фестивал на който се демонстрира от участващите групи военно дело и техника, както бит и занаяти на римляни и даки, битките които се провеждат по различен сценарии. За наша радост ние също получихме официалната покана към нашият клуб за този фестивал. Това е чест за нас и е показател че усилията които положихме за качествен римски реенактинг в нашите миналогодишни фестивални изяви не са били напразни и не сме останали незабелязани.
     Това беше едно успешно участие в античният фестивала посветен на юбилея 1910 години от втората Траянова война с даките. Срещнахме стари приятели и бяхме радостни да се запознаем с нови! От клуб Скития Минор за пореден път показахме добро отношение към античността и както винаги демонстрирахме добрите практики в историческите възтановки базиращи се на най-високите европейски стандарти. Надяваме се всички да са останали доволни от прекараното време заедно и до нови срещи.

 Тренировки, репетиции и маневри на Legio IIII Scythica в фестивал на Алба Юлия, Румъния