Roman Festival Apulum 2015 Alba Iulia Romania

    Латински MARCIANOPOLIS на Гръцки MARKIANOPOLITON.
     След повече от 2 години работа и приготовления нашият гладиаторски проект е вече реалност. Оборудването за над 10 гладиатора с което разполагаме е на европейско ниво, като има още какво да се желае, за да можем да се сравняваме с нашите колеги от западноевропейските клубове които са оборудвани на много високо ниво. Като ние ще се стараем да подобрим нашата подготовка и оборудването ни.
     Като начало ние сме се фокусирали върху най-популярните персонажи -гладиатори в тежка, средна и лека категория като разновидност: Hoplomachus, Murmillo, SCISSOR, Essedarii, Dimachaer, Retiarius, Provocator, Secutor и Thraex - разбира се.
Това ще са образи на известни и атрактивни персонажи.
     Roman Festival Apulum 2015 - 1, 2, 3 май 2015 нашето фестивално участие в гр. Alba Iulia Romania.Този фестивал е традиционно събитие на което ние участвахме за първи път заедно с част от групите които имат подготовка в Римския и свързан с него ре-енактикг в източна Европа.
     За наша радост ние също получихме официалната покана към нашият клуб за този фестивал. Това бе чест за нас и е показател че усилията които положихме за качествен римски реенактинг в миналогодишният фестивал не са били напразни и не сме останали незабелязани.
     Това е фестивал на който се демонстрира от участващите групи военно дело и техника, както бит и занаяти на римляни и даки, като една от най-атрактивните части бе гладиаторските битки в които ние участвахме с нашият гладиаторски клуб Marcianopolis за които ние подготвихме 4 двоики или 8 гладиатора (Hoplomachus, Murmillo, Provocator, Secutor, Scissor, Retiarius, Dimachaerus и Thraex - разбира се), които да се бият пред публиката на фестивалният град.Имахме и трима тръбачи (корнисен) разбира са които да озвучават битките (като е по канон). Това бе добър шанс за нас за да можем да представим за първи път нашите майстори на меча на такъв утвърден фестивал.
     От клуб Скития Минор за пореден път показахме добро отношение към античността и както винаги демонстрирахме добрите практики в историческите възтановки базиращи се на най-високите европейски стандарти.
     Нашият гладиаторски клип от фестивалното ни участие: